2016. szeptember 8., csütörtök

Miről beszélnek az alkotások? Hozzád is szólnak...

Amikor leültem a számítógépemhez azzal a szándékkal, hogy írok egy bejegyzést a gyökércsakráról és az ezzel kapcsolatos művészetterápiás tapasztalataimról, élményeimről, akkor nem is gondoltam rá, hogy gondban leszek...

Hogy miért érzem így? Azért, mert nem találok szavakat, úgy érzem, hogy a szavak korlátokat állítanak számomra ahhoz, hogy kifejezzem mindazt, amit átéltem ill. a csoport közösen átélt egy-egy csakra alkotónapon. 

Hogyan is lehetne szavakba foglalni az érzéseket, amikor valaki átéli a saját születésének élményét újra, vagy éppen az alkotás közben megjelenik számára elhalt ikertestvére.


Egy-egy művészetterápiás csakranapon meghatottan, az öröm vagy a bánat könnyeivel tisztulva alkottak a csoporttagok. Érzelmeiket lélekhez szóló zenékkel és versekkel, mesékkel megmozgatva hangolódtak az alkotásra, amelyen keresztül megszólalt a lelkük hangja. 

Hogy miről beszéltek ezek az alkotások? 

Biztonságérzetről-bizonytalanságérzetről, élni akarásról vagy éppen arról, hogy nem várt gyermekként jöttünk a világra...

Felszabadító érzés, amikor ezeket az elakadásokat, fájó emlékeket letesszük a papírra, kifestjük magunkból vagy éppen agyagozással jelenítjük meg. 





Az egészséges önértékelés, vagy éppen a kisebbrendűség érzései éppúgy előjöttek a gyökércsakra alkotónapokon. A felismerések sokaknál nagyon meglepőek voltak.  

Az alkotói folyamat és az elkészült alkotások megmutatják lelki beállítódásunkat, működési mintáinkat. pl.: mennyire merünk belevágni új dolgokba vagy éppen a kudarctól való félelem miatt visszahúzódunk és passzív szemlélői vagyunk az eseményeknek, életünknek... 

Önmagunk mélyebb megismerése, a lelkünk mélyén rejlő pszichés tartalmak érzelmi átélése, tudatos feldolgozása hozzásegít ahhoz, hogy teljesebb életet éljünk. A csakrákkal történő alkotómunka elősegíti az életenergiák szabad áramlását.  


Amennyiben úgy érzed, hogy Te is szeretnéd kezedbe venni az életedet, szeretettel várlak Alkotóköreimen, egyéni mentorprogramon! 

Érdeklődésedet, jelentkezésedet várom szeretettel!

Gabi
www.alkotoeletmod.hu
gabi@alkotoeletmod.hu


                                                                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése